Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie 2021-11-03T12:44:29

Inloggegevens delen met vrienden en familie

Review: Hama usb-c-dockingstation

Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie

Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie

Soms is het even goed zoeken waar je muiscursor ook alweer is gebleven. Een recente update voor Microsofts PowerToys-applicatie voegt een handig hulpmiddeltje toe om zo'n verstopte aanwijzer snel terug te vinden. Dat werkt als volgt.

PowerToys is een collectie van verschillende programmaatjes voor Windows 10 en 11, die individueel in- of uit te schakelen zijn. Om van Find My Mouse gebruik te maken, heb je versie v.049.1 nodig. Heb je PowerToys in het verleden reeds geïnstalleerd, dan is er inmiddels een update voor beschikbaar. Of dowload hier de meest recente versie van PowerToys

Find My Mouse vind je bij Mouse utilities. Het werkt heel simpel. Zo lang PowerToys op de achtergrond draait, kun je tweemaal op de linker-CTRL-toets drukken om de cursor te accentueren. Het beeld wordt donker en er wordt een spotlight op de muisaanwijzer gezet. Vooral handig op grote schermen met een hoge resolutie, of wanneer je op twee monitoren naast elkaar werkt.

Standaard staat er overigens een vinkje voor Do not activate when Game Mode is on. In games komt het namelijk vaak voor dat je meermaals achter elkaar op de CTRL-toets drukt en dan is het vervelend als PowerToys telkens aanslaat. 

Zonder PowerToys

Heb je geen interesse in PowerToys, dan zit een soortgelijke functie ook reeds in Windows ingebouwd. Die ziet er wat minder gelikt uit, maar werkt vrijwel op dezelfde manier. In Windows 10 ga je ervoor naar Instellingen, Muis en Extra muisopties. Onder het tabblad Opties voor de aanwijzer zet je een vinkje voor Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk.

Meer PowerToys

Versie 049.1 van PowerToys brengt ook 'Videovergadering dempen' met zich mee. Hiermee stel je sneltoetsen in voor het dempen van microfoon, camera of beide tegelijk op systeemniveau.

Andere handige tooltjes zijn FancyZones voor het indelen van vensters, PowerRename voor het efficiënter doorvoeren van naamswijzigingen voor bestanden, en Awake dat de slaapstand van je pc voor een bepaalde tijd uitschakelt.

Lees hier meer over de beschikbare PowerToys en hoe ze werken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord