YouTube Kids: Video's beheren voor je kleintjes 2019-02-06T10:15:40

Voorlopig geen downloadboetes op je deurmat

Dit zijn de nieuwe emoji voor 2019

YouTube Kids: Video's beheren voor je kleintjes

YouTube Kids: Video's beheren voor je kleintjes

Veel video's die op YouTube staan, zijn niet geschikt voor jonge kijkertjes. Daarom lanceert Google een speciale, kindvriendelijke versie van zijn videoplatform onder de naam YouTube Kids. Daarin bepaal je zelf welke filmpjes geschikt voor jouw kinderen geschikt zijn. Hoe? Daar helpen we je mee op weg.

YouTube Kids is gratis te downloaden voor Android- en iOS-apparaten. Je kunt er tevens een YouTube Premium-abonnement voor afsluiten. Dit kost 11,99 euro en zorgt ervoor dat er geen advertenties meer worden getoond. Er zijn ook andere voordelen - lees hier meer over YouTube Premium.

Wanneer je YouTube Kids start, wordt gevraagd om in te loggen met je Google-account. Dit hoeft overigens niet, de app is ook zonder te gebruiken. Maar wil je bijvoorbeeld verschillende profielen beheren, dan is het wel aan te raden om je account aan YouTube Kids te koppelen. Je hebt dan meer opties ter beschikking.

Aanbod bepalen

In het hoofdmenu van YouTube Kids zie je video's die door de algoritmen van Google als kindvriendelijk zijn goedgekeurd. Dit aanbod is alleen erg breed en nog niet toegespitsts op de interesses van je eigen zoon of dochter. Daarom is het aan te raden om voor hen een eigen profiel aan te maken.

Tik daarvoor onderin beeld op het slotje en na het invoeren van je toegangscode, kies je Instellingen. Onder Mijn kinderen tik je op Nieuw profiel toevoegen. Vul de naam, leeftijd en geboortenaam van je kind in en voeg eventueel een leuke profielfoto toe. Bepaal tot slot of je de zoekfunctie wil inschakelen of juist niet.

Nu dit profiel is aangemaakt, kun je zelf video's en kanalen uitkiezen en goedkeuren voor op het homescherm. Dat werkt als volgt. Ga weer naar Instellingen en tik op het profiel van je kind. Zet hier de optie Alleen goedgekeurde content aan. Tik je op Beheren, dan kom je in een nieuw venster terecht.

Hier kun je zelf op zoek gaan naar leuke video's die bij de interesses van je kind passen. Google schotelt je al een hoop kanalen voor, maar je kunt ook zelf zoeken via het vergrootglas-icoontje bovenin. Filmpjes zijn toe te voegen aan het startscherm van YouTube Kids door op het plus-icoontje te tikken. Sluit af met Gereed.

Schermtijd instellen

Je hebt nu YouTube Kids dusdanig afgesteld dat alleen goedgekeurde video's af te spelen zijn. Onder Instellingen kun je ook nog een timer instellen, de app is dan na een bepaalde tijd niet meer te gebruiken. Casten naar een tv is ook nog een mogelijkheid. Door op de bolletjes te tikken, kun je video's eventueel nog blokkeren. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord