Browsen met de Hobbit 2014-02-10T09:16:02

Workshop: Pas op uw privacy op Facebook!

Video – Alles over bitcoins

Browsen met de Hobbit

Browsen met de Hobbit

Midden-Aarde, de wereld van de Hobbits, oefent op veel mensen een enorme aantrekkingskracht uit. Wie er eens een kijkje wil nemen, kan dat nu doen – gewoon vanuit zijn luie stoel.

Want Google heeft afgelopen maand – vlak voordat de film ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ in première ging – een bijzondere site gelanceerd. Wie goo.gl/TheHobbit in zijn browser intikt kan zelf ‘A Journey through Middle-earth’ maken. Via een interactieve kaart kunt u een bezoek brengen aan verschillende locaties – van het elfengebied Riverdell tot Trollshaw, waar de trollen huizen. Op elke plek kunt u achtergrondinformatie lezen, de personages die er wonen beter leren kennen en allerlei mini-games spelen.

Gebruik voor uw virtuele reis wel bij voorkeur Chrome als browser. A Journey through Middle-earth is namelijk een Chrome Experiment: Google wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste webtechnologieën. De site is gebouwd met html5, css3, JavaScript en WebGL. Dat laatste is een speciale technologie waarmee het mogelijk is 3D-graphics weer te geven zonder dat u daarvoor allerlei addons of plugins moet installeren. In de praktijk betekent dit dat het niet uitmaakt welk besturingssysteem u gebruikt, net zomin als het uitmaakt of u uw reis maakt met een pc, smartphone of tablet. Er zijn al veel meer Chrome Experiments, maar dit is de eerste die u ook op een mobiele browser kunt draaien.

Dit artikel komt uit Computer Idee 3, jaargang 2014.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord