Helicon Filter

gratis downloaden

Helicon Filter

Met zo veel programma's voor fotobewerking op de markt zou je denken dat zo langzamerhand wel in elke behoefte is voorzien en dat elke technische mogelijkheid is benut. En dan worden we getipt over Helicon Filter en blijkt het allemaal toch nog anders te kunnen.
Helicon Filter bestaat in drie smaken; Free, Home en Pro. U kunt na het downloaden 30 dagen gebruik maken van de geavanceerde functies, maar de basiswerking is op zich al imposant. Helicon Filter helpt u namelijk bij het optimaliseren van uw digitale foto's. Dat doet het programma via een aantal duidelijke stappen. Eerst gaat u ruis te lijf, vervolgens past u de helderheid aan en dan komt de kleurbalans aan de beurt. Na deze basishandelingen komen ingewikkelder zaken aan de orde, zoals chromatische aberratie (denk aan die blauwe lijntjes langs boomtakken), het verscherpen van de foto en het wegwerken van perspectivische vervorming. Tot slot kunt u uw foto met geavanceerd retoucheergereedschap te lijf om bijvoorbeeld rode ogen te corrigeren of ongewenste elementen weg te poetsen. Dit alles klinkt redelijk standaard, maar als je ziet hoe deze functies werken dan blijkt het met dit programma een fluitje van een cent om van een matige foto een technisch hoogstandje te maken; iets waar je bij andere programma's heel wat meer moeite voor moet doen. Vindt u het toch nog te ingewikkeld, dan staat er voor elke stap onder in beeld een uitgebreide (Engelse) helptekst. Een subliem programma dat u zeker moet proberen.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord