WizzWin10 - Zet de privacy in Windows 10 naar je hand

gratis downloaden

WizzWin10 - Zet de privacy in Windows 10 naar je hand

Meteen al bij de lancering van Windows 10 regende het klachten over de standaard-instellingen met betrekking tot privacy. Gelukkig was het mogelijk om bij een upgrade naar Windows 10 veel van die ongewenste inbreuken uit te schakelen, maar makkelijk was het niet. Bovendien zijn de instellingen nogal verspreid en kan het gebeuren dat ze na een update weer op de fabrieksinstellingen staan. Gelukkig is er WizzWin10, een tip van Cor de Korte.

Met WizzWin10 krijg je in één oogopslag te zien hoe de verschillende privacygevoelige onderdelen zijn ingesteld. Deze zijn netjes gerubriceerd in categorieën als beveiliging, synchronisatie, enzovoort. Elke instelling kun je handmatig aanpassen, maar je kunt ook in één keer alles op de aanbevolen waarde zetten. Je kunt zelfs (niet aanbevolen) Windows Update uitschakelen. Voor de wijzigingen van kracht worden, maakt WizzWin10 een systeemherstelpunt.

WizzWin10 is hier te downloaden.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord