10 Feiten over Facebook 2014-02-04T10:29:11

Youtube: Ruim 1 miljard dollar uitgekeerd aan artiesten

Symantec verwacht flinke boete vanwege illegale prijsstrategieën

10 Feiten over Facebook

10 Feiten over Facebook

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Facebook werd gestart. Een terugblik, in tien feiten.

 
  1. Het gemiddelde aantal Facebook-vrienden dat een volwassen gebruiker heeft, is 338.
  2. Dat Facebook blauw als voornaamste kleur heeft en niet rood of groen, komt omdat oprichter Mark Zuckerberg kleurenblind is.
  3. Facebook werd op 4 februari 2004 gelanceerd door Mark Zuckerberg en Dustin Moskovitz, Chris Hughes en Eduardo Saverin.
  4. Er werken 6337 mensen bij Facebook.
  5. Van alle gebeurtenissen die mensen aan hun tijdlijn kunnen toevoegen scoren ‘Huwelijk’ , ‘Verloving’ en ‘ Relatie’ het hoogst. Een verbroken relatie staat op de vierde plaats, na ‘Reizen’ en ‘Verhuizen’
  6. In 2013 was de nieuwe Paus het meest besproken onderwerp op Facebook
  7. Dagelijks maken 757 miljoen mensen gebruik van Facebook.
  8. Daarvan bevindt 81% zich buiten de Verenigde Staten en Canada.
  9. Wat gebruikers het meest vervelend vinden aan andere gebruikers, is dat er soms té veel informatie gedeeld wordt (we hoeven tenslotte niet alles te weten, toch?)
  10. Om te peilen wat de bevolking dacht van de nieuwe Grondwet, schakelde de regering van IJsland Facebook in. 2/3 van alle IJslanders zit namelijk op Facebook. Op speciaal aangemaakte pagina’s konden ze suggesties voor veranderingen indienen en debatteren over voorstellen.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord