10 miljoen Britten nog nooit op internet geweest 2013-11-04T15:52:11

Mastercard Display Card: Creditcard met scherm en toetsenbord

Instagram web profiles

10 miljoen Britten nog nooit op internet geweest

10 miljoen Britten nog nooit op internet geweest

Onderzoek van Booz & Company wijst uit dat bijna 10 miljoen volwassen Britten nog nooit gebruik hebben gemaakt van het internet.

Onderzoek van Booz & Company wijst uit dat bijna 10 miljoen volwassen Britten nog nooit gebruik hebben gemaakt van het internet. Daarvan zegt zo’n 63% niet eens te weten hoe het internet werkt.

Volgens gegevens van het Office for National Statistics hebben zo’n 16% van de volwassen Britten nog nooit gebruik gemaakt van het internet. In Nederland is dat percentage zo’n 8%. Van die 10 miljoen Britten die geen gebruik maken van internet zegt ruim de helft dat toegang tot het internet (inclusief aanschaf van een computer) te duur is. Zo’n 79% zegt het nut er niet van in te zien en 63% zegt niet eens te weten hoe ze het internet moeten gebruiken.

Vorig jaar probeerde de Britse overheid al om arme mensen aan een computer te helpen. De overheid verkocht goedkope pc’s vanaf 98 pond en breedbandinternet voor zo’n 9 pond per maand.

Van de Britten die wel gebruik maken van internet kan een groot deel ook niet meer zonder. En zijn Britten eenmaal op het internet, dan laten ze zich niet altijd van hun beste kant zien, zo bleek uit eerder onderzoek. Maar liefst 76% van de Britten staat namelijk dronken op een Facebook-foto.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord