© CIDimport

2010 wordt het jaar van 'pingen'

Geplaatst: 30 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

Nieuwe vorm van hi-speed messaging maakt jongeren altijd en overal direct bereikbaar voor vrienden, mits ze beschikken over een BlackBerry. In Amerika en onder een selecte groep jongeren in Amsterdam is het al een tijdje een bekend begrip: ‘pingen'. Deze vorm van Hi-speed Messaging is een kruising tussen sms en msn.

Nieuwe vorm van hi-speed messaging maakt jongeren altijd en overal direct bereikbaar voor vrienden, mits ze beschikken over een BlackBerry.

In Amerika en onder een selecte groep jongeren in Amsterdam is het al een tijdje een bekend begrip: ‘pingen'. Deze vorm van Hi-speed Messaging is een kruising tussen sms en msn. Pingen is de nieuwste ontwikkeling binnen de groeiende behoefte van jongeren om altijd en overal in contact te willen staan met hun vrienden. Berichten in de vorm van tekst, beeld of spraak kunnen via pingen onbeperkt en in razend tempo van en naar BlackBerry smartphones worden gezonden. Veel Amerikaanse prominenten zijn al een tijdje ‘hooked', en nu maakt het fenomeen ook een opmars aan deze zijde van de Atlantische Oceaan. Naar verwachting zal in  2010 het pingen definitief doorbreken.

Hee werkt het?
Pingen werkt als volgt: iedereen met een BlackBerry smartphoone heeft een uniek pin-nummer. Hiermee kun je onbeperkt tekstberichten, foto's en geluiden sturen naar een persoon van wie je dit nummer kent. Zo'n bericht verschijnt direct op het scherm van de ander en de telefoon waarschuwt met een kenmerkend ping-geluid. Als verzender kun je zien of de ontvanger jouw bericht wel of niet heeft gelezen. Om te pingen hebben beide gebruikers een BlackBerry nodig een een BlackBerry abonnement.

Snel en onbeperkt
Dat pingen juist nu zo in populariteit toeneemt, is niet verwonderlijk. Niet lang geleden werden BlackBerry smartphones voornamelijk gebruikt door zakenmannen. Mobiel internet was bovendien relatief duur. Maar nu hebben steeds meer consumenten een smartphone waarmee ze relatief goedkoop en snel het internet op kunnen. Vooral voor jongeren is Hi-speed Messaging een snel alternatief naast andere communicatiemiddelen.

Trend
Volgens trendwatchers is de sociaal-culturele trend  van invloed op de toename van pingers. Jongeren houden van interactiviteit. Ze willen ‘altijd online' zijn en hun ervaringen met hun vrienden delen. Ze leven als het ware ‘in hun telefoon'. Dat gevoel van willen delen zit in dat onmiddellijke contact met pingen. De kracht van pingen is dat het cool, aantrekkelijk en inspirerend is en met toekomstpotentieel binnen de eigen generatie.

Kijk voor meer informatie hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten