2011: Meer smartphones dan pc's

© CIDimport

2011: Meer smartphones dan pc's

Geplaatst: 9 september 2009 - 08:09

Aangepast: 19 oktober 2023 - 05:13

Redactie ID.nl

Eind 2011 zal wereldwijd het aantal verkochte smartphones het aantal verkochte pc’s overtreffen. Volgens onderzoeksbureau RBC zullen tegen die tijd naar schatting 400 miljoen pc’s en smartphones over de toonbank gaan. De verkoop van smartphones kent momenteel de grootste groei in de markt van mobiele apparaten, terwijl standaard mobieltjes in verkoop teruglopen.

Eind 2011 zal wereldwijd het aantal verkochte smartphones het aantal verkochte pc’s overtreffen. Volgens onderzoeksbureau RBC zullen tegen die tijd naar schatting 400 miljoen pc’s en smartphones over de toonbank gaan.

De verkoop van smartphones kent momenteel de grootste groei in de markt van mobiele apparaten, terwijl standaard mobieltjes in verkoop teruglopen. Deze ontwikkeling stimuleert computerfabrikanten als Apple, Dell, Acer en Microsoft om zich ook te begeven in de winstgevende markt van smartphones, zo meldt PC-World.
Het tweede kwartaal van dit jaar werden er wereldwijd 286,1 miljoen gewone mobieltjes gekocht, 6,1 procent minder dan het jaar ervoor. Smartphones daarentegen kent in dezelfde periode met de mondiale verkoop van 40 miljoen exemplaren een groei van 27 procent.
Volgens analisten pakt Apple een belangrijk deel van deze markt met de iPhone. Ook de Blackberry doet het goed, terwijl ze over marktleider Nokia een terugloop verwachten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten