30.000 filesharende Britten ontvangen een dreigbrief 2013-11-04T17:07:12

Beheren en backuppen (deel 1)

Android wel en iPhone niet: Porno

30.000 filesharende Britten ontvangen een dreigbrief

30.000 filesharende Britten ontvangen een dreigbrief

Het Britse advocatenkantoor ACS heeft toestemming gekregen om 30.000 Britse internetgebruikers, die 'illegale' files van ca. 291 films sharen, een brief te sturen waarin zij gemaand worden te betalen, of voor de rechter te verschijnen. Het gaat hier om 25000 abonnees van British Telecom (BT) en 5000 abonnees van andere providers.

Het Britse advocatenkantoor ACS heeft toestemming gekregen om 30.000 Britse internetgebruikers, die 'illegale' files van ca. 291 films sharen, een brief te sturen waarin zij gemaand worden te betalen, of voor de rechter te verschijnen.

Het gaat hier om 25000 abonnees van British Telecom (BT) en 5000 abonnees van andere providers. De ontvangers van de brief die aannemelijk kunnen maken dat hun aansluiting of ip-adres is misbruikt, kunnen aan de vervolging ontkomen. Niet bekend is wat voor bedragen er zullen worden gevraagd voor de overtredingen, maar het zou weleens minimaal 1000 euro kunnen worden.

Reden voor de brief is het beschermen van de auteursrechten van de rechthebbenden. Het illegaal filesharen kost de creatieve industrie miljarden per jaar. Dit leidt tot baanverlies en het inzakken van bedrijfsresultaten en teruglopende investeringen in nieuwe producties.

De Britse politici zijn de meest actieven op het gebied van copyright beschermende maatregelen.

Via: DailyTech


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord