400 miljoen mensen gebruiken chatdienst Whatsapp 2013-12-20T10:37:19

Gratis mobiele Spotify trekt veel meer gebruikers

Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View

400 miljoen mensen gebruiken chatdienst Whatsapp

400 miljoen mensen gebruiken chatdienst Whatsapp

Het gaat goed met de universele mobiele chatapplicatie Whatsapp. Het bedrijf heeft vandaag onthuld dat inmiddels 400 miljoen mensen actief gebruik maken van de applicatie. Dit betekent dat het aantal actieve gebruikers de afgelopen maanden met ruim een derde is gestegen.

Op zijn eigen website onthult Whatsapp de groeicijfers. Slechts een paar maanden nadat Whatsapp zijn 300 miljoenste gebruiker verwelkomde, is de 400 miljoen gebruikers alweer gepasseerd. Whatsapp definieert een actieve gebruiker als iemand die de chatapplicatie minimaal eens per maand gebruikt.

Whatsapp voor alle smartphones

Uit de cijfers blijkt dat Whatsapp populair blijft onder smartphonebezitters. Dit komt voornamelijk omdat de applicatie geschikt is voor de meeste en grootste mobiele besturingssystemen. De nieuwste versie van Whatsapp is die voor Apples mobiele besturingssysteem iOS7.

Afgelopen september liet Whatsapp weten dat er per dag 31 miljard berichten worden verwerkt. Hiermee is de dienst groter dan het sociale netwerk Twitter. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord