56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

© CIDimport

56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

Geplaatst: 23 september 2010 - 06:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:47

Redactie ID.nl

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet.

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet. Zo blijkt uit een onderzoek van Intermediar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat men zich vooral tijdens vergaderingen ergert aan mensen die met hun mobiel bezig zijn. 89% vindt dit zelfs het meest irritante moment van smartphonegebruik. Verder scoren gewone werkzaamheden (22%), borrels (18%) en de middagpauze (17%) hoog op het gebied van irritante momenten van smartphonegebruik. Opmerkelijk is dat 40% van de ondervraagden telefoongebruik in gezelschap onbeleefd vindt maar aangeven het zelf ook te doen. Wanneer men aan het woord is en iemand anders is met zijn telefoon bezig dan wordt dat opgevat alsof zij oninteressant gevonden worden.

Hoewel veel mensen zich lijken te ergeren is 70% geen voorstander van speciale gedragsregels voor telefoongebruik. Van de 30% die dat wel wilt, vindt 56% dat de smartphone moet worden opgeborgen tijdens vergaderingen.


Het onderzoek werd uitgevoerd onder 474 hoogopgeleide Intermediairpanelleden, 55% heeft een smartphone en 82,5% heeft (ook) collega's met een smartphone. Mensen met een smartphone hebben vaker een leidinggevende functie, zijn vaker hoogopgeleid en vaker man.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten