56% ergert zich aan smartphonegebruik collega 2013-11-04T16:43:39

Fortuin oprichter Facebook groeit naar $6,9 miljard

New, nieuws van Google

56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet.

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet. Zo blijkt uit een onderzoek van Intermediar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat men zich vooral tijdens vergaderingen ergert aan mensen die met hun mobiel bezig zijn. 89% vindt dit zelfs het meest irritante moment van smartphonegebruik. Verder scoren gewone werkzaamheden (22%), borrels (18%) en de middagpauze (17%) hoog op het gebied van irritante momenten van smartphonegebruik. Opmerkelijk is dat 40% van de ondervraagden telefoongebruik in gezelschap onbeleefd vindt maar aangeven het zelf ook te doen. Wanneer men aan het woord is en iemand anders is met zijn telefoon bezig dan wordt dat opgevat alsof zij oninteressant gevonden worden.

Hoewel veel mensen zich lijken te ergeren is 70% geen voorstander van speciale gedragsregels voor telefoongebruik. Van de 30% die dat wel wilt, vindt 56% dat de smartphone moet worden opgeborgen tijdens vergaderingen.


Het onderzoek werd uitgevoerd onder 474 hoogopgeleide Intermediairpanelleden, 55% heeft een smartphone en 82,5% heeft (ook) collega's met een smartphone. Mensen met een smartphone hebben vaker een leidinggevende functie, zijn vaker hoogopgeleid en vaker man.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord