7 tips om de batterij van je Android-toestel langer mee te laten gaan

© CIDimport

7 tips om de batterij van je Android-toestel langer mee te laten gaan

Geplaatst: 23 mei 2014 - 10:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:29

Redactie ID.nl

Heb je ook last van het feit dat je telefoon net geen hele dag mee gaat, omdat je batterij sneller leeg lijkt te gaan dan je had verwacht? De simpele oplossing hiervoor is natuurlijk je telefoon minder gebruiken, maar soms heb je je toestel gewoon vaak nodig. Deze tips helpen je toch op je batterij te besparen.

Weet waar je batterij aan opgaat

Ga naar Instellingen > Batterij om een nauwkeurige weergave te zien van welke applicaties het meeste energie slurpen. Als je hier een applicatie tussen ziet staan die je niet of nauwelijks gebruikt, kun je de app deinstalleren of uitzetten.

Zet onnodige locatieservices uit

Het is fantastisch dat telefoons vandaag de dag LTE, NFC, GPS, WiFi en Bluetooth gebruiken, maar al deze diensten hoeven niet de hele dag aan te staan. Je gebruikt niet alles te gelijk en als je dit wel doet slurpt het energie. Android laat daarnaast apps die je locatie opzoeken op de achtergrond lopen zodat deze continu aanspraak doen op je batterij en dat merk je. Als je een controle-widget hebt op je toestel kun je die gebruiken om snel GPS aan of uit te zetten, maar ook om NFC, WiFi, Bluetooth en LTE uit te zetten als je deze niet gebruikt.

Maak gebruik van ultra power saving mode (als je dit hebt)

De Galaxy S5 en de HTC One hebben allebei een Ultra Power Savin en een Extreme Power Saving mode, waarmee je je telefoon alleen voor het versturen van berichtjes, telefoontjes, browsen en  Facebooken kunt gebruiken. Zo houdt je telefoon het veel langer uit dan normaal en kan je telefoon soms nog wel een dag mee laten gaan, zelfs als je nog maar een klein percentage batterij over hebt.

Zet automatisch synchroniseren van applicaties uit

Je mail, maar ook Twitter en Facebook maken regelmatig verbinding om zo de meest recente gegevens op te halen. Zo krijg je de nieuwste berichten meteen te zien, maar het kost je ook veel batterij. Zet alleen de apps aan waarvan je deze updates echt nodig hebt en je ziet dat je batterij een stuk minder snel leeg zal gaan. Dat doe je bij Facebook bijvoorbeeld bij Instellingen > Vernieuwingsinterval.

Zet apps die op de achtergrond lopen uit

Het klinkt heel logisch, maar het kan je veel batterij besparen door apps die op de achtergrond lopen uit te zetten. Ga naar Instellingen > Apps en swipe naar rechts: daar zie je een lijst met apps die momenteel runnen op je telefoon. Tap op elke app om te zien waar ze voor zijn en je kunt hier ook apps stoppen die op de achtergrond runnen maar die je niet nodig hebt.

Stel je scherm minder helder in en zet Automatische Helderheid uit

Als je kijkt naar welke onderdelen van je telefoon het meeste energie verbruiken, zul je zien dat je scherm bijna altijd met stip bovenaan dit lijstje staat. Het is dan ook niet gek dat als je je helderheid wat naar beneden bijstelt dit gelijk effect heeft op het leven van je batterij.

Verwijder onnodige homescreen-widgets en geanimeerde achtergronden

Alleen omdat ze daar op je homescreen staan, betekent niet dat ze geen batterij gebruiken. Widgets maken ook regelmatig verbinding om zo de meest recente gegevens op te halen en ook bewegende achtergronden kosten energie. Je hoeft natuurlijk niet alles te verwijderen: zelf alles instellen is juist wat Android zo leuk maakt. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten