Aandacht voor je wachtwoorden op World Password Day 2017-05-04T10:12:50

Max Stream EA8300 is betaalbare tri-band router

Review: Philips Moda 245C7QJSB

Aandacht voor je wachtwoorden op World Password Day

Aandacht voor je wachtwoorden op World Password Day

Donderdag is het World Password Day, bij uitstek de dag om even goed na te denken over de beveiliging van je online accounts. Hackers zitten namelijk niet stil, en er zijn nog veel mensen die oude manieren gebruiken om hun wachtwoorden te onthouden of te maken. En dat is niet ongevaarlijk.

Volgens een onderzoek van McAfee bijvoorbeeld schrijft 37 procent van de mensen nog wachtwoorden op een vel papier. Nu is dat in de meeste gevallen nog een veilige optie, maar hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts, wat meer dan een derde van de mensen nog steeds doet, is dat zeker niet. 

 

Game

Dat heeft een duidelijke reden: 34 procent van de respondenten vindt het belangrijker om een wachtwoord te kunnen onthouden dan een sterk wachtwoord te kiezen. Dat blijkt ook wel uit de lijst met meestgebruikte wachtwoorden die jaarlijks wordt gepresenteerd. 

Om mensen op een leuke manier het belang van goede wachtwoorden en tweetrapsverificatie bij te brengen, heeft McAfee een game gemaakt. Daarin moet je een aantal belangrijke documenten op een veilige manier opbergen. De (Engelstalige) game is hier te spelen


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord