Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers 2013-11-04T16:31:40

Antivirus vergelijken

Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers

Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers

De Amerikaanse Federal Trade Commission mag vanaf nu gegevens van sociale media bewaren en aanbieden aan bedrijven.

De Amerikaanse Federal Trade Commission mag vanaf nu gegevens van sociale media bewaren en aanbieden aan bedrijven. Tot 7 jaar na dato mag alles wat openbaar gepost is op sites als Facebook, Twitter en Flickr bewaard en verkocht worden.

De FTC heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw bedrijf dat het sociale mediagebruik van werknemers in de gaten houdt. Dit bedrijf, Social Intelligence Corporation genaamd, speurt het internet af naar openbare informatie over gebruikers, die vervolgens aan toekomstige werkgevers verstrekt kan worden.

I know what you did last summer
Veel bedrijven proberen sollicitanten al te “Googelen”, maar waarschijnlijk zal dat nog veel verder gaan wanneer bedrijven sociale mediagegevens van iemand te kunnen kopen.

Afschermen niet altijd toereikend
Zelfs als je (bijna) alles afschermt, kan er nog steeds informatie gevonden worden door o.a. het aanvinken van ‘vind ik leuk’. Het account in het onderstaande rapport van Social Intelligence was afgeschermd voor onbekenden.

Legaal of illegaal
Tot nu toe was het nooit echt duidelijk of het legaal of illegaal was om gegevens van gebruikers te verkopen. Nu de Federal Communications Commission het heeft toegestaan, mag het bedrijf doen wat het wil; gegevens van individuen op internet zoeken, daar dossiers van maken en verkopen aan bedrijven.

Nederland
De stand van zaken in Nederland wat betreft dit onderwerp is nog onbekend. Wil je er in ieder geval zeker van zijn dat niet iedereen alles kan vinden: Scherm je Facebook/Twitter en andere sociale media goed af en wees voorzichtig met wat je op het internet openbaar maakt.

[Via: Neowin


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord