Aanklacht tegen Rockstar door gelijkenis spelpersonage

© CIDimport

Aanklacht tegen Rockstar door gelijkenis spelpersonage

Geplaatst: 10 december 2010 - 09:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:21

Redactie ID.nl

Michael ‘Shagg’ Washington eist een kwart van inkomsten van het spel GTA: San Andreas, wegens fraude en het ongeoorloofd gebruik van zijn beeltenis door ontwikkelaar Rockstar Games en dist

Michael ‘Shagg’ Washington eist een kwart van inkomsten van het spel GTA: San Andreas, wegens fraude en het ongeoorloofd gebruik van zijn beeltenis door ontwikkelaar Rockstar Games en distributeur Take-Two Interactive.

Een kwart van de inkomsten komt neer op 250 miljoen dollar. Het spel Grand Theft Auto: San Andreas kwam al in 2004 uit maar de man, die zelf nooit games speelt, zou pas onlangs het spel hebben gezien bij een neefje. Hij vond dat het hoofdpersonage en diens avonturen verdacht veel overeenkwamen met dat van hem.

Dit is niet zo heel vreemd want de man, model en voormalig achtergrondzanger van Cypress Hill, werd een jaar voor de lancering twee uur lang geïnterviewd over zijn vroegere leven als gang member. Wanneer zijn verhaal in het spel zou worden verwerkt, zou hij daar door de ontwikkelaar van op de hoogte worden gesteld. Dit is volgens ‘Shagg' echter nooit gebeurd.

Rockstar Games zegt zelf dat rapper Christopher "Young Maylay" Bellard model heeft gestaan voor het hoofdpersonage. De rechtszaak wordt met vertrouwen tegemoet gezien door Take-Two waar Rockstar onder valt.

[Via Escapistmagazine]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten