Aantal oudere internetters fors toegenomen 2013-11-04T16:16:42

Apple ontwikkelt batterij die veel langer meegaat

Aantal Windows Phone apps schiet de lucht in

Aantal oudere internetters fors toegenomen

Aantal oudere internetters fors toegenomen

Het percentage ouderen van 65 tot 75 jaar dat internet gebruikt is in 2011 bijna verdubbeld sinds 2005. Nederland staat daarmee in de top 3 van Europa.

In 2005 maakte ruim drie op de tien Nederlandse ouderen gebruik van het internet. In 2011 was dat al zes op de tien. Ook het totaal aantal internetgebruikers is gegroeid van ongeveer 80 naar ruim 90 procent in diezelfde periode, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.
Ouderen zitten het meest op internet om te emailen of om informatie op te zoeken over producten of diensten. De vormen van internetgebruik die het meest zijn toegenomen onder deze leeftijdsgroep zijn internetbankieren en het lezen of downloaden van kranten en nieuwsbrieven. Deze activiteiten worden ongeveer 20% vaker gedaan sinds 2005.
Nederland staat op basis van cijfers uit 2010 op de derde plek wat betreft het percentage oudere internetters. Alleen in Luxemburg en Zweden is een groter percentage van de ouderen online te vinden. Ook het totale percentage van Nederlanders dat internet gebruikt is hoog. Alleen in Zweden is een groter aandeel van de bevolking online.

Bron: CBS


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord