Accountblokkade voor online schelden op Xbox Live

© CIDimport

Accountblokkade voor online schelden op Xbox Live

Geplaatst: 26 november 2013 - 12:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:46

Redactie ID.nl

Overmatige vloekers op Microsoft’s gamenetwerk Xbox Live kunnen geblokkeerd worden, laat de softwaregigant weten. Gebruikers die video’s uploaden via de Upload Studio in de nieuwe Xbox One mogen daarin niet teveel schelden.

In de afgelopen dagen na de lancering van de Xbox One in Amerika en delen van Europa zijn al veel klachten opgedoken van Xbox-gebruikers die in hun gebruik van Xbox Live en de Upload Studio worden beperkt. Ook de ingebouwde chatdienst Skype werd voor sommigen geblokkeerd, waarna de discussie losbarstte dat gebruikers via Skype mogelijk in de gaten werden gehouden.

Accountblokkade voor online schelden op Xbox Live-16255221

© CIDimport

Microsoft laat in een persverklaring weten dat het Xbox Live Policy and Enforcement Team geen controle uitoefent op communicatie tussen gamers, zoals chats en gesprekken. Wel houdt dit team overtredingen van de gedragscode via de Upload Studio in de gaten. “Buitensporig schelden en andere overtredingen van die gedragscode kan resulteren in een schorsing van enkele of alle privileges bij Xbox Live”, aldus Microsoft. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten