Acer positiever over Windows 8

© CIDimport

Acer positiever over Windows 8

Geplaatst: 10 mei 2013 - 06:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:59

Redactie ID.nl

Acer is nu een stuk positiever over Windows 8. Microsoft zou de input van de fabrikant meenemen in de ontwikkeling van Windows 8.1. De topman Jim Wong van Acer is blij dat Microsoft nu eindelijk een keer luistert.

The Wall Street Journal sprak met Wong over de samenwerking met Microsoft. Aangezien Windows 8 niet het succes was waar Microsoft zo naar smachtte, zou het bedrijf nu een stuk beter luisteren naar fabrikanten als Acer wat betreft features voor de volgende grote Windows-update.

Wong is blij met de openheid van Microsoft. 'Als we nu met Microsoft praten, is de input die wij geven gericht op balans. De wereld zal in de komende vijf jaar namelijk niet alleen maar om aanraakbediening draaien. Hoewel touch een hoop meer mogelijk maakt bij computers, moet je ook denken aan de rest van de wereld die daar niet op zit te wachten', aldus Wong tegenover The Wall Street Journal.

Uitverkoop

Bronnen die in de industrie werken spreken verder over een daling van de prijzen van apparaten met Windows 8. De komende tijd kunnen consumenten goedkoper komen aan tablets en notebooks met Windows 8, omdat de concurrentie met Android nu hevig is. De prijs van Windows 8-apparaten als tablets ligt nu minstens 150 dollar boven die met Android. Dat verschil zou dit jaar wel eens kunnen slinken tot een verschil van 50 dollar.

Het hoofd marketingstrategie van Microsoft geeft toe dat de ontwikkeling van Windows 8 niet altijd even lekker ging. Het bedrijf zou daarom nu sommige features willen aanpassen. Zo zou de desktop weer prominenter in beeld komen en de startknop terugkeren.

Bron: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten