ACM: Prijzen providers vergelijken moet makkelijker 2016-12-14T14:20:35

Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7

Geen Periscope meer nodig voor Twitter-livestream

ACM: Prijzen providers vergelijken moet makkelijker

ACM: Prijzen providers vergelijken moet makkelijker

Het moet gemakkelijker worden om de prijzen van telefoonabonnementen te vergelijken tussen verschillende providers. De Autoriteit Consument & Markt maakt zich daar volgend jaar hard voor.

"Duidelijke tarieven en voorwaarden is één van de onderwerpen van de ACM-agenda 2016-2017," zo stelt de toezichthouder vandaag. Juist omdat die voorwaarden vaak verschillen, zouden consumenten het lastig vinden om voor hen de juiste provider te vinden.

Die conclusie is te herleiden naar onderzoek uit juli jongstleden. Daaruit bleek ook dat een op de vijf Nederlanders in de afgelopen drie jaar van provider is gewisseld. Er zijn (onafhankelijke) sites die daarbij helpen, maar volgens het ACM moeten providers zelf ook te hulp schieten.

Zes jaar

Zowel de prijs als de tevredenheid over de geleverde diensten zijn belangrijke redenen om juist bij een provider te blijven. Gemiddeld blijven we zes jaar bij dezelfde aanbieder plakken, aldus het ACM.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord