ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten 2014-12-12T09:37:17

Google komt met speciale Play Store-sectie voor virtual reality-apps

Facebook denkt na over dislike-knop

ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten

Je staat toch te wachten

ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten

Een Duitse startup is een crowdfundingcampagne gestart voor ActiWait, een systeem dat op verkeerslichten geïnstalleerd wordt om wachtende voetgangers iets te doen te geven. Zoals een spelletje Pong met je overbuur.

Op de plaats waar je normaal gesproken op een knop drukt voor groen licht, hangt met ActiWait een kastje met een touchscreen. Daarop is Pong te spelen. Als er aan de overkant ook iemand staat te wachten, kun je tegen diegene spelen.

Dat concept heet StreetPong en bestaat al sinds 2012. Er is zelfs al een verkeerlicht waarbij het geïnstalleerd staat. Maar de Duitsers van Urban Invention denken veel groter en willen zowel de hardware als de software blijven doorontwikkelen, zodat er meer toepassingen voor te verzinnen zijn. Daarvoor zoekt men nu een bedrag van 35.000 euro.

Andere toepassingen

De kastjes moeten over wifi beschikken, zodat er op afstand nieuwe software op geïnstalleerd kan worden. Zo denkt de startup bijvoorbeeld aan een nieuwsfeed, enquêtes en verkeersvoorlichting voor kinderen. Of zelfs speeddaten. 

Als alles naar wens verloopt, hoopt Urban Invention verkeerslichten vanaf november 2015 te voorzien van de ActiWait-systemen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord