ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten

© CIDimport

ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten

Geplaatst: 12 december 2014 - 07:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Een Duitse startup is een crowdfundingcampagne gestart voor ActiWait, een systeem dat op verkeerslichten geïnstalleerd wordt om wachtende voetgangers iets te doen te geven. Zoals een spelletje Pong met je overbuur.

Op de plaats waar je normaal gesproken op een knop drukt voor groen licht, hangt met ActiWait een kastje met een touchscreen. Daarop is Pong te spelen. Als er aan de overkant ook iemand staat te wachten, kun je tegen diegene spelen.

Dat concept heet StreetPong en bestaat al sinds 2012. Er is zelfs al een verkeerlicht waarbij het geïnstalleerd staat. Maar de Duitsers van Urban Invention denken veel groter en willen zowel de hardware als de software blijven doorontwikkelen, zodat er meer toepassingen voor te verzinnen zijn. Daarvoor zoekt men nu een bedrag van 35.000 euro.

Andere toepassingen

De kastjes moeten over wifi beschikken, zodat er op afstand nieuwe software op geïnstalleerd kan worden. Zo denkt de startup bijvoorbeeld aan een nieuwsfeed, enquêtes en verkeersvoorlichting voor kinderen. Of zelfs speeddaten. 

Als alles naar wens verloopt, hoopt Urban Invention verkeerslichten vanaf november 2015 te voorzien van de ActiWait-systemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten