AdBlock Plus gaat advertenties tonen 2016-09-13T17:05:30

Upgraden naar iOS 10: Wat moet je weten en doen?

See Jane Go is taxi-app voor en door vrouwen

AdBlock Plus gaat advertenties tonen

Hè, wat?

AdBlock Plus gaat advertenties tonen

Je neemt een adblocker toch vooral voor één ding: Het blokkeren van advertenties. Je mag je dus gerust een beetje bedrogen voelen als die adblocker vervolgens advertenties gaat tonen. Dat is echter precies wat AdBlock Plus gaat doen.

Dat laat het moederbedrijf achter de grootste advertentieblocker, Eyeo, vandaag weten.
 

'Acceptabele advertenties'

Het bedrijf begint een programma genaamd 'Acceptable Ads'. Dat is een advertentieplatform zoals AdSense of AppNexus of andere bestaande platformen, waar advertenties op basis van biedingen worden verkocht. Dat betekent dat de adverteerder die het hoogste bedrag biedt, een advertentie mag tonen op websites.
 

Geen toeters en bellen

Met het programma van AdBlock Plus krijgen surfers advertenties te zien op de plek waar AdBlock Plus ze normaal blokkeert. Verwarrend? Nogal. Het enige verschil is dat de advertenties nu 'acceptabel' zijn. Dat betekent volgens Eyeo dat de advertenties geen toeters en bellen hebben, zonder bewegende beelden en geluid.

Het klinkt als een raar concept, maar Eyeo is al langer bezig met het doorlaten van advertenties. Dat is uiteindelijk het verdienmodel van het bedrijf; uitgevers konden Eyeo al betalen om advertenties op een 'witte lijst' te zetten en die toch door te laten bij AdBlock Plus.
 

Geen tracking

Het 'acceptabele' van de doorgelaten advertenties zit 'em ook in het feit dat die de gebruiker niet mogen tracken. AdBlock Plus zorgt ervoor dat de advertenties de gebruiker niet volgen over internet. Veel gebruikers installeren een adblocker om zichzelf te beschermen tegen zulke cookies, of tegen malvertising.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord