8 redenen om nú over te stappen op de iPhone 6s 2015-10-21T13:30:19

Review: Kensington Column Mount Dual Monitor Arm 60900

'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline

8 redenen om nú over te stappen op de iPhone 6s

8 redenen om nú over te stappen op de iPhone 6s

We koersen weer richting het einde van het jaar en dat betekent dat Apple weer een nieuwe iPhone op de markt heeft gebracht. Net als vorig jaar zijn dat twee versies. Eén versie met een 4,7-inch display (de iPhone 6s) en een versie met een 5,5-inch display (de iPhone 6s Plus). De echt spannende veranderingen zitten natuurlijk onder de motorkap.

  Dit is een partnerbijdrage. Wat betekent dit?


1. Ondersteuning voor 4G+

Een belangrijke stap voorwaarts van de nieuwe iPhone is de ondersteuning van sneller mobiel internet. Waar de iPhone 6 en 6 Plus ‘slechts’ 4G ondersteunen, bieden de iPhone 6s en 6s Plus beiden ondersteuning voor 4G+. Het huidige 4G-netwerk draait op twee frequenties, namelijk: 800Mhz en 1800Mhz. 4G+ maakt in principe gebruik van dezelfde frequenties, maar combineert daarbij bepaalde delen van beide frequenties. Dit levert extra snelheid en een stabielere verbinding op. De maximale snelheid die je met het 4G-netwerk kunt behalen is 150Mbit per seconde. Dat is natuurlijk best snel, maar valt in het niet wanneer je je realiseert dat je met 4G+ een snelheid kunt behalen van maar liefst 225Mbit per seconde. Het verschil tussen 4G+ en 4G is hiermee bijna net zo groot als het verschil tussen 4G en 3G. Dus wanneer je ervoor kiest om een iPhone 6s of iPhone 6s Plus te kopen doe je er verstandig aan om voor een netwerk te kiezen dat 4G+ ondersteunt. Met Vodafone krijgt je iPhone toegang tot het meest ontwikkelde 4G+ netwerk van Nederland, waaronder inmiddels reeds 110 gemeentes vallen.

2. Betere iSight Camera

De iPhone 6s mag dan een ‘tussenversie’ zijn, dat heeft Apple er niet van weerhouden om de camera een flinke metamorfose te geven. Waar je het op de 6 en de 6 Plus nog moest doen met 8 megapixels, maakt de nieuwe generatie iPhones de sprong naar maar liefst 12 megapixels. Uiteraard zorgen alleen megapixels niet voor mooiere foto’s, en daarom heeft Apple de camera volledig opnieuw ontworpen.

3. Betere FaceTime Camera

Niet alleen de iSight-camera is onder handen genomen, ook de FaceTime-camera is aangepakt. Moest je het in het geval van de iPhone 6 nog doen met een schamele 1.2 megapixel, voor de iPhone 6s heeft Apple deze omgeruild voor een 5-megapixelcamera.

4. Live Photos

Tijdens de Keynote kondigde Apple onlangs een volledig nieuwe functie aan, genaamd Live Photos. Hoewel foto’s op zichzelf natuurlijk ontzettend bijzonder zijn, is Apple van mening dat het moment vlak voor énnet na de foto ook van grote waarde en betekenis. Om die reden hebben ze een manier bedacht om dit vast te leggen, Wanneer je een foto neemt, legt de camera zowel een filmpje vast als de foto zelf. Wanneer je 3D Touch toepast op de foto (ofwel er even wat harder op drukt, óók een nieuwe functie van de iPhone 6s) dan wordt er 1,5 seconde bewegend beeld weergegeven. Superleuk, vooral ook omdat je er niets voor hoeft te doen, de techniek wordt automatisch op ál je foto’s toegepast. Het nadeel daarvan is natuurlijk wel wederom dat Live Photos meer ruimte in beslag nemen dan gewone foto’s.

5. iCloud Photo Library

Toen Apple iCloud introduceerde, heeft het er heel slim voor gezorgd dat foto’s die je distribueerde naar je andere iOS-apparaten via iCloud, niet van je standaard opslagcapaciteit van 5GB af werden gehaald. Slim, want zo hebben we heel langzaam kunnen wennen aan het online opslaan van onze foto’s en vooral het feit dat dit veilig is en dat foto’s niet zomaar verdwijnen. iCloud Photo Library, dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd werkt iets anders. Daarin worden je foto’s namelijk volledig online opgeslagen (wat helaas wel van je opslagcapaciteit af wordt gehaald) terwijl er op je iPhone zelf slechts low-res kopieën van de foto’s worden bewaard. Wanneer je de volledige versie van je foto’s wilt hebben, kun je deze vervolgens downloaden. Handig, want dat bespaart ruimte op je iPhone.

6. iCloud Drive Bijlagen

Met de komst van de iPhone 6s is ook de nieuwe versie van besturingssysteem iOS geïntroduceerd, iOS 9 om precies te zijn. Eén van de handige nieuwe functies in iOS is de mogelijkheid om bestanden rechtstreeks vanaf je iCloud Drive te benaderen vanuit programma’s als Mail. Voorheen kon je alleen maar foto’s versturen vanuit deze programma’s. Het zou natuurlijk fantastisch zijn geweest als die bestanden ook rechtstreeks vanaf je iCloud Drive werden verstuurd, want dat scheelt tijd en dataverkeer . Helaas werkt dit niet helemaal zo want de bestanden worden eerst gedownload vanuit iCloud Drive om aan je mail gehangen te worden als bijlage, en vervolgens met je e-mail verstuurd als die bijlage. Dat maakt natuurlijk niets uit wanneer je een Pages-documentje probeert te sturen, maar wanneer je met grotere bestanden werkt (zoals in CAD-applicaties) wordt het natuurlijk een ander verhaal. Zeker als het gaat om bestanden die je zo snel mogelijk bij de ontvanger moet zien te krijgen, wil je niet langer hoeven wachten dan nodig is.

7. Opslagcapaciteit

Toen Apple de nieuwe iPhones aankondigde, was er veel kritiek op het feit dat er nog altijd een 16 GB versie beschikbaar is. Volgens velen een beetje raar, want hoe valt dat te rijmen met het feit dat de iPhone 6s een 12-megapixelcamera bevat én Live Photos opslaat. Het lijkt inderdaad niet zo logisch, toch is het een bewuste strategie van Apple. Het feit dat er steeds meer diensten zijn gekoppeld aan iCloud (de iCloud fotobibliotheek, de iCloud muziekbibliotheek enzovoort) is een duidelijk signaal dat Apple langzaam maar zeker probeert weg te sturen van offline opslag. Dat is helemaal geen gek idee. Offline opslag, ofwel bestanden lokaal op je iPhone opslaan, is lang niet zo veilig als opslag in de cloud waar je ze eenvoudig opnieuw kunt downloaden wanneer je iPhone zoekraakt, sneuvelt of gestolen wordt. Het zou niet de eerste keer dat Apple zijn gebruikers probeert te dwingen om anders te denken (zoals toen het bedrijf besloot om geen dvd-spelers meer in zijn iMacs te bouwen). Het feit dat Apple daarnaast de opslagcapaciteit van de betaalde iCloud abonnementen heeft verhoogd, zonder de prijzen te verhogen, lijkt dat ook extra te bevestigen. Als je mee wilt gaan met die trend, kun je jezelf flink wat geld besparen door de 16 GB-versie van de iPhone 6s te kopen. Maar juist dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wel de internetsnelheid hebt om comfortabel te kunnen werken met al je bestanden in de cloud.

8. (MMO-)Gaming

De A9-processor maakt games mogelijk die we voorheen alleen op de desktop of op game consoles zagen, wat betekent dat we in de komende tijd een flinke toename in het aantal MMOs zullen zien (Massive Multiplayer Online). Dit soort games worden gekenmerkt door honderden, soms duizenden spelers die tegelijkertijd deelnemen aan een spel. Je kunt je voorstellen dat dit niet alleen veel processorkracht vraagt, maar ook een verbinding die al die informatie kan verwerken. Je wilt immers niet die ene speler zijn die telkens moet aftaaien omdat je verbinding te traag is. Dat maakt je bij niemand populair.

Overtuigd? Een abonnement met 4G+ ondersteuning is onmisbaar bij je nieuwe iPhone. Neem voor de snelste iPhone abonnementen een kijkje op Vodafone.nl/iPhone.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord