Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN

© CIDimport

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN

Geplaatst: 19 juni 2015 - 10:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:25

Redactie ID.nl

Het Amerikaanse aanbod van Netflix is veel groter, dus waarom zou je dat eigenlijk niet kijken? Met een goede VPN kun je makkelijk wisselen tussen de Nederlandse en Amerikaanse Netflix. We leggen je samen met onze partner VyprVPN uit hoe dat moet.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15766433

© CIDimport

Dit artikel is door de redactie gemaakt in opdracht van onze partner VyprVPN.
 

Wat is een VPN

VyprVPN is een dienst van het Zwitserse GoldenFrog. Een VPN is een 'virtual private network', wat betekent dat je op internet gaat via een ander netwerk. Bij een VPN is dat een andere server, in dit geval eentje die eigendom is van VyprVPN. Al je internetverkeer loopt dan via die server.

Als die server in Amerika staat, surf je met een Amerikaans ip-adres en 'denkt' je computer dat je in het buitenland zit. Dat betekent dat je op die manier het Amerikaanse aanbod van Netflix kunt kijken.

 

 

 

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797301

© CIDimport

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797303

© CIDimport

In het Amerikaanse Netflix-aanbod is de cult-hitshow Firefly niet te zien.Met een VPN kun je de show via het Amerikaanse aanbod wél kijken.

Een VPN heeft overigens nog veel meer voordelen. Zo kun je er versleuteld mee surfen, zodat niemand kan zien wat je precies op internet doet. Dat is handig als je in het openbaar op internet gaat, bijvoorbeeld via de hotspot op de camping. Bovendien is VyprVPN het enige bedrijf zelf al zijn servers beheert, waardoor niemand er zomaar in kan rondneuzen.
 

De Amerikaanse Netflix kijken via VyprVPN

Er zijn een aantal gratis VPN-diensten beschikbaar, maar die komen vaak met beperkingen. Zo heb je maar een beperkte bandbreedte beschikbaar, of wordt je computer gebruikt in een botnet. Een andere vervelende beperking is dat een gratis VPN vaak niet snel is.

Gelukkig kun je door het lezen van dit artikel flinke korting krijgen op VyprVPN. Je kunt 50% korting krijgen op je eerste maand door op deze link te klikken. Om films en series te streamen op Netflix, moet je dus een snelle VPN hebben, die bovendien meerdere servers heeft..

Het voordeel van een VPN-dienst als VyprVPN is dat je het makkelijk kunt installeren via een aantal handige apps, zowel voor je pc als voor je smartphone of tablet. We laten je hier zien hoe je dat doet:
 

VyprVPN installeren op Windows

VyprVPN-gebruiken op je desktop is makkelijk. Je hoeft daar alleen maar de applicatie voor te downloaden via de website. Na het installeren log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord, en hoef je alleen maar op 'Connect' te klikken. Via het blauwe balkje kun je bovendien kiezen uit verschillende servers, zodat je op een Amerikaans IP-adres zit.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797305

© CIDimport

VyprVPN installeren op Android

Het installeren van VyprVPN op Android is makkelijk. Je hoeft daarvoor alleen maar de app te downloaden en in te loggen met je VyprVPN-account.

Je komt dan in een scherm terecht waar je bovenaan kun zien welke server je hebt geselecteerd. Als je op het blauwe balkje drukt, krijg je een lijst met servers te zien waaruit je kunt kiezen. Selecteer daar een Amerikaanse server.
 

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797306

© CIDimport

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797308

© CIDimport

 

VyprVPN installeren op iOS

Het installeren van VyprVPN op je iPad of iPhone lijkt iets lastiger, maar dat valt reuze mee. Je moet iets vaker doorklikken, maar dat wijst zich vanzelf. Eerst moet je de app downloaden via de App Store.

Log in met de account die je hebt aangemaakt. Klik op 'Installeer CA-certificaat'.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797309

© CIDimport



Je wordt nu doorgestuurd naar je 'Instellingen'. Klik daar rechts bovenin op 'Installeer' om het benodigde certificaat te installeren. Je moet dit een paar keer doen.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797311

© CIDimport



Je moet vervolgens je VPN-profiel installeren, dat is gekoppeld aan het account waarmee je bent ingelogd. Doe dat door te klikken op 'Installeer VPN-profiel'.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797312

© CIDimport



Je wordt opnieuw doorgestuurd naar je 'Instellingen', waar je wederom een aantal keren op 'Installeer' moet drukken. Je komt daarna vanzelf terug in de applicatie, waar je op 'Doorgaan' klikt.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797314

© CIDimport



Je krijgt in de app een wereldkaart te zien, waar alle servers van VyprVPN op staan. Door links op het kaartje op het blauwe balkje te klikken. Je krijgt dan een lijst met servers te zien waaruit je kunt kiezen. Scroll naar 'Verenigde Staten' en selecteer daar een server.

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN-15797316

© CIDimport



Linksbovenin je scherm zie je nu een icoontje met 'VPN' verschijnen. Dit betekent dat je bent verbonden met een server. Als je nu naar Netflix gaat, krijg je daar een heel ander aanbod te zien. Veel plezier met kijken!

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten