Advertenties op iPhone nu ook in Europa

© CIDimport

Advertenties op iPhone nu ook in Europa

Geplaatst: 15 november 2010 - 11:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Redactie ID.nl

Apple’s advertentiesysteem, iAds, voor mobiele telefoons deed in de Verenigde Staten al wat stof opwaaien en komt deze week naar Europa.Via iAds kunnen ontwikkelaars van apps advertenties op

Apple’s advertentiesysteem, iAds, voor mobiele telefoons deed in de Verenigde Staten al wat stof opwaaien en komt deze week naar Europa.

Via iAds kunnen ontwikkelaars van apps advertenties op laten nemen in hun apps waarbij de ontwikkelaars delen in de omzet. De late introductie van de dienstverlening in Europa heeft als oorzaak dat Apple geen aansprekende merken wist te interesseren. Mediabureaus zouden de iAd-dienstverlening ook duur en ingewikkeld vinden.

Om toch de bekende merken aan te spreken heeft Apple water bij de wijn gedaan. Zo is het niet meer nodig voor adverteerders om een contract van minimaal 1 miljoen dollar af te sluiten.

In juni kwam de dienst in de Verenigde Staten beschikbaar. Soepfabrikant Campbell liet weten dat de advertenties een tienmaal hogere doorklikratio hebben dan reguliere banners. Naar verluidt zullen de merken L'Oreal, Renault en Nestlé tot de eerste adverteerders in Europa gaan behoren.

[Via Automatiseringsgids]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten