Agressief lek ontdekt in Internet Explorer 2013-11-11T11:55:29

Instagram pakt drugshandel strenger aan

Google verwerkt vanaf nu persoonlijke gegevens in online reclames

Agressief lek ontdekt in Internet Explorer

Agressief lek ontdekt in Internet Explorer

Het beveiligingsbedrijf FireEye heeft een nieuw zeroday-lek gevonden in Microsoft’s browser Internet Explorer. De exploit wordt al actief misbruikt voor besmettingen met malware en Microsoft moet nog een patch uitbrengen om dit tegen te gaan.

Een zeroday-lek wordt gebruikt bij een aanval waarbij websites worden gehackt die doelwitten zelf bezoeken. Op de gehackte website wordt vervolgens een link geplaatst die van het viruslek gebruik maakt. Een bezoekje aan de website is al genoeg om met malware en virussen besmet te raken.

Veel vatbare versies

Volgens FireEye is het lek gericht op gebruikers van Internet Explorer 7 en 8 onder Windows XP en Internet Explorer 8 onder Windows 7. Het beveiligingsbedrijf verwacht echter dat ook Internet Explorer-versies 7 tot en met 10 vatbaar zijn. Het is niet bekend of gebruikers van Windows 8 slachtoffer kunnen worden van malware door het lek. Gebruikers kunnen misbruik voorkomen door Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te downloaden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord