AI van Microsoft bepaalt wanneer je Windows-updates krijgt 2018-06-18T10:03:03

Vooruitblik Windows 10 herfstupdate: Redstone 5

Review: Norton Security 2018

AI van Microsoft bepaalt wanneer je Windows-updates krijgt

AI van Microsoft bepaalt wanneer je Windows-updates krijgt

Wanneer een nieuwe Windows Update wordt uitgerold, duurt het soms een poosje voor ook jouw pc aan de beurt is. Niet iedereen krijgt updates dus tegelijk aanboden. Voortaan wordt dit proces verbeterd dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie.

Microsoft doet daarover een boekje open op zijn Windows-blog. Zoals je weet, verzamelt Microsoft een heleboel diagnostische gegevens over je pc. Het betreft dan bijvoorbeeld informatie over je hardware, register-instellingen en drivers. Die zorgen er soms voor dat er problemen optreden tijdens een Windows Update, omdat een en ander niet compatibel is. 

Voorrang

De AI van Microsoft analyseert dit voortaan, en bepaalt op basis daarvan welke pc's als eerste een neiuwe update krijgen aangeboden. Dit zijn dus computers waarop updates in het verleden probleemloos geïnstalleerd zijn. Wie juist vaak tegen vastlopers en dergelijke aanliep tijdens de installatie, wacht voortaan wat langer zodat Microsoft eerder kan ingrijpen met aanpassingen. 

Minder problemen

Het systeem werd voor het eerst getest tijdens de uitrol van de recente april-update, en de resultaten zijn positief. De update kon sneller aangeboden worden dan voorgaande updates en er werden minder problemen opgemerkt, bijvoorbeeld op het gebied van drivers. De april-update staat inmiddels reeds op 250 miljoen computers, van de in totaal meer dan 600 miljoen Windows 10-apparaten. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord