Al 130.000 adviezen gegeven door StemWijzer 2013-10-10T14:33:59

Al ruim kwart miljoen .eu-namen aangevraagd

Speurders.nl geeft cursus internet-handelen

Al 130.000 adviezen gegeven door StemWijzer

Al 130.000 adviezen gegeven door StemWijzer

Met nog een kleine maand te gaan tot aan de verkiezingen op 7 maart a.s. mag de StemWijzer zich nu al populair noemen. Hoewel nog niet alle gemeenten online zijn, werden de afgelopen 15 dagen al ruim 130.000 adviezen verstrekt. Sinds vorige week worden circa 10.000 adviezen per dag opgevraagd.

Met nog een kleine maand te gaan tot aan de verkiezingen op 7 maart a.s. mag de StemWijzer zich nu al populair noemen. Hoewel nog niet alle gemeenten online zijn, werden de afgelopen 15 dagen al ruim 130.000 adviezen verstrekt. Sinds vorige week worden circa 10.000 adviezen per dag opgevraagd. Kijkend naar het aantal inwoners wordt de StemWijzer in de Brabantse gemeente Werkendam met ruim 10,1% het drukst bezocht. Zo'n 70 (deel)gemeenten hebben het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) opdracht gegeven een StemWijzer op maat samen te stellen. Alle grote steden doen mee, inclusief tien van de twaalf provinciehoofdsteden. Bij elkaar gaat het om vijf miljoen inwoners, dat is bijna de helft van het electoraat. Gistermiddag ging de StemWijzer voor Amsterdam online. Met maar liefst 22 deelnemende partijen is dit de grootste tot nu toe. De laatste gemeente die online gaat, is Den Haag. Naar verwachting gebeurt dit op 13 februari a.s.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord