Allereerste Microsoft-site weer te bezoeken 2014-08-08T12:08:57

Garmin vívofit, slimme activiteitsmeter

Deze papieren robots vouwen zichzelf

Allereerste Microsoft-site weer te bezoeken

Reis twintig jaar terug in de tijd

Allereerste Microsoft-site weer te bezoeken

Om te vieren dat Microsoft twintig jaar geleden diens eerste website lanceerde, is deze nu opnieuw te bezoeken. Precies zoals de site er in 1994 ook uitzag.

Ging je destijds met je inbelverbinding naar Microsoft.com, dan kwam je op de site terecht zoals het bedrijf deze nu opnieuw heeft gebouwd. "Voor de meeste mensen duurde het wel een seconde of vijf voor de hele pagina was geladen," stellen de makers er van.

Microsoft bouwde de site in eerste instantie als een plek waar klanten terecht konden met technische vragen, waaruit al snel een community ontstond. De site is nu uitgegroeid tot een van de tien meestbezochte websites ter wereld.

Opgraving

"Wanneer je browser geen afbeeldingen kan laden, klik dan hier voor een tekstmenu," zo leest de site. Wanneer er in 1994 nieuwe informatie op de website moest komen, werd deze bij Microsoft aangeleverd op een floppy. 

De website opnieuw bouwen in 2014 bleek nog lastiger dan men in eerste instantie dacht. De ontwikkelaars omschrijven het proces als 'een archeologische opgraving' waarbij ze 'laag voor laag wegpelden' om 'te achterhalen hoe het toen is gedaan.'


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord