Als robot aanschuiven aan het kerstdiner 2013-11-04T16:41:58

Digitale kerstkaarten versturen via Google Docs

Android kijkt vanuit de ruimte neer op aarde

Als robot aanschuiven aan het kerstdiner

Als robot aanschuiven aan het kerstdiner

Met de hevige sneeuwval van de laatste tijd kan het zijn dat je vast komt te zitten in het verkeer of misschien is er een andere reden dat je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij een kerstdiner.

Met de hevige sneeuwval van de laatste tijd kan het zijn dat je vast komt te zitten in het verkeer of misschien is er een andere reden dat je niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij een kerstdiner. In dat geval kan het inloggen op een robot die al klaar zit aan tafel, uitkomst bieden.

Internationaal reclamebureau Wieden+Kennedy (W+K), met o.a. een kantoor in Amsterdam, kwam met een proef waarbij mensen via Skype op een robot konden inloggen die aan tafel zaten voor een kerstdiner.

Iedereen kon zich inschrijven op de website http://www.virtualholidaydinner.com/ om 15 minuten lang met andere mensen aan tafel te praten zonder lijfelijk aanwezig te zijn. Aan tafel zaten robotten klaar met monitoren als hoofden. Via Skype kon men inloggen waarbij de beelden van de webcam op de monitor te zien waren en de gebruiker de robot kon besturen door het hoofd (monitor) te draaien.

156 mensen van 6 continenten hebben op deze manier een kwartier lang als robot aan het kerstdiner gezeten met vrienden en familie.

Een filmpje is hier te bekijken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord