Alsmaar stijgende vraag naar nieuwe pc's houdt aan 2021-10-15T10:25:00

Mario-blok van Lego is knappe constructie

Gamewarez Morph-zitzak voor de luie avondjes

Alsmaar stijgende vraag naar nieuwe pc's houdt aan

Alsmaar stijgende vraag naar nieuwe pc's houdt aan

Het afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd 86,7 miljoen nieuwe pc's geleverd, wat een groei van 3,9 procent is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Al zes kwartalen op rij blijft de vraag naar desktop-pc's en laptops stijgen.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van IDC. Dell heeft het beste kwartaal achter de rug. Dit merk leverde in het derde kwartaal van 2021 een kwart meer pc's dan een jaar terug. Hoewel er bij HP sprake was van een lichte daling in het aantal leveringen, eindigt de fabrikant toch op de tweede plaats van populairste merken. Lenovo blijft aan kop en heeft krap een kwart van de markt in handen.

De gunstige cijfers zijn grotendeels te verklaren door de behoefte aan nieuwe apparatuur voor thuiswerkers tijdens de coronapandemie. Toch uiten de onderzoekers wel zorgen over 'logitieke uitdagingen' en chiptekorten die boven de markt hangen. In de Verenigde Staten daalde daardoor al het aantal pc-leveringen voor het eerst sinds het begin van de covid-crisis.

Schaarste en hogere prijzen

Nu zijn de aantallen nog rooskleurig, maar het is de vraag hoe lang dat zo blijft. Door hardwareschaarste worden minder pc's gebouwd, terwijl de prijzen stijgen zodra de uiteindelijke producten toch de winkelschappen halen. Ook wordt er weer meer op kantoor gewerkt en zijn scholen grotendeels weer geopend, waardoor de nood minder hoog is om in eigen apparatuur te investeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord