Alternatieve WhatsApp-dienst WhatsAppMD stopt

© CIDimport

Alternatieve WhatsApp-dienst WhatsAppMD stopt

Geplaatst: 9 februari 2015 - 13:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:24

Redactie ID.nl

WhatsAppMD, een alternatieve WhatsApp-variant, heeft de handdoek in de ring gegooid. De populaire versie van de chat-dienst moet stoppen, omdat het inbreuk maakt op het copyright van WhatsApp.

De makers van de app hebben een brief gekregen van advocaten dat zij onmiddellijk moeten stoppen met de dienst. WhatsAppMD zou inbreuk maken op het auteursrecht van WhatsApp. Bovendien zou de dienst minder veilig zijn.

Geen blauwe vinkjes

WhatsAppMD is een versie van WhatsApp waarmee gebruikers een flink aantal extra opties krijgen. Zo heeft WhatsAppMD het 'material design' wat overal in Android Lollipop is doorgevoerd, en kunnen gebruikers hun 'laatst gezien'-status wijzigen. Diensten als WhatsAppMD hadden bijvoorbeeld geen last van de beruchte blauwe vinkjes die WhatsApp plotseling doorvoerde.

Geen gedoogbeleid meer

WhatsApp stond zulke alternatieve chat-apps altijd oogluikend toe, maar stopte daar een aantal weken geleden mee. Toen moest onder andere de app WhatsApp Plus stoppen, een populaire versie van de dienst waarmee je bijvoorbeeld alternatieve achtergronden kon gebruiken.

Advies

De maker van WhatsAppMD vertelt over zijn besluit op zijn Google+-pagina. Hij adviseert andere ontwikkelaars ook te stoppen met alternatieve WhatsApp-diensten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten