Amazon Cloud Drive 2013-11-04T15:40:53

Flipboard

Windows 8 (schoon) installeren

Amazon Cloud Drive

Amazon Cloud Drive

Wie de cloud in wil heeft tegenwoordig veel opties, grote spelers als Dropbox, Apple (iCloud) Microsoft (Sky Drive) en Google (Google Drive) bieden allemaal gratis cloud-opslag. Een andere grote speler, Amazon, biedt nu ook virtuele opslag in de vorm van de Amazon Cloud Drive.

De Amazon Cloud Drive dienst bestaat al 2 jaar (vooral voor het opslaan van muziek) maar was nog niet in staat om bestanden automatisch te synchroniseren en had slechts een basale web-interface. Nu kun je met Cloud Drive synchroniseren en is er een nieuwe desktop-app voor Windows (xp t/m windows 8) en OS X (10.6 en later). Geen app voor Linux dus. De app maakt gebruik van Java en de Windows-versie wordt met ingebouwde Java runtime geleverd. Java staat inmiddels bekend om de beveiligingslekken maar dat is vooral in de browser-plugin en die wordt niet door Cloud Drive gebruikt.

5 GB gratis Amazon Cloud Drive opslag

Na installatie, wordt er een mapje getoond op je pc waarin je bestanden kunt zetten die dan automatisch worden verstuurd naar de gratis 5 GB Cloud Drive op de Amazon-server. Wanneer je de app op een andere computer installeert, heb je daar vervolgens ook snel toegang tot de cloud-bestanden. Wie meer wil opslag wil kan dat bijkopen voor een jaarlijks bedrag. Het is goedkoper dan Dropbox maar als we de commentaren lezen op internet is de dienst van Amazon nog niet zo volwassen als die van Dropbox. Voor consumenten zou het wel voldoen maar sommige reviewers vinden de dienst nog niet geschikt voor bedrijven

Amazon Cloud Drive app

Er is ook een Cloud Drive app voor Android maar die is nog beperkt en kan alleen gebruikt worden voor het opslaan van foto’s en synchroniseert niet automatisch. De app is sinds 1 februari ook niet meer voorzien van updates. Tegenover Arstechnica verklaarde Amazon dat het geen specifieke informatie had omtrent eventuele apps voor iOS, Android en andere mobiele platformen. Iets dat de concurrentie dus al wel biedt.

[Via: Arstechnica]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord