Amazon kondigt Kindle Oasis met oplaadhoes aan

© CIDimport

Amazon kondigt Kindle Oasis met oplaadhoes aan

Geplaatst: 13 april 2016 - 11:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:09

Redactie ID.nl

Gisteren hoorden we al dat 'ie er aan kwam, vandaag kondigt Amazon 'm officieel aan: de Kindle Oasis. Deze nieuwe e-reader is de duurste Kindle tot op heden. De prijs is vastgesteld op 294,87 euro.

Dat is zo'n 100 euro duurder dan zijn voorganger, de Kindle Voyage. De Kindle Paperwhite blijft een van de populairste modellen. Deze kost 142,34 euro.

De geruchten van gister blijken waar. De Oasis heeft een bijzondere vorm, waarbij de bezel aan één kant breder en dikker is. Zodoende kun je 'm beter vasthouden met één hand.

Oplaadhoes = maandenlang standby

De e-reader wordt geleverd met een luxe, lederen hoes. Dat verklaart mede het forse prijskaartje. De hoes bevat zijn eigen accu. Berg je de Oasis er in op, dan heeft de e-reader een maandenlange standby-stand.

Waterdicht is 'ie overigens niet. Kindle-gebruikers hopen daar al lang op, want de e-reader zou dan met een iets veiliger gevoel op het water of aan het strand te gebruiken zijn.

Eind april

Wel is deze Kindle dunner en lichter dan zijn voorgangers, en het scherm is dit keer 60 procent helderder. 

De Kindle Oasis is onder andere te koop op de Duitse versie van Amazon. De eerste bestellingen worden vanf 27 april aanstaande afgeleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten