Amazon opent supermarkt van de toekomst

© CIDimport

Amazon opent supermarkt van de toekomst

Geplaatst: 5 december 2016 - 14:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:34

Redactie ID.nl

Webwinkel Amazon opent zijn eigen supermarkt. Dankzij allerlei sensoren weet men precies wat je uit de schappen pakt en het bedrag wordt automatisch online verrekend. Er komt geen personeel of kassa aan te pas.

Voordat je binnenloopt, is het de bedoeling dat je je smartphone met de Amazon Go-app langs het toegangspooortje haalt. Die scant jouw unieke QR-code, zodat Amazon weet dat je binnen bent. Vervolgens kun je gewoon je boodschappen in je tas stoppen en weer naar buiten lopen. Het geld wordt afgeschreven van de bankpas die je aan je Amazon-account hebt gekoppeld.

Voor ons is het voorlopig nog toekomstmuziek. De eerste en vooralsnog enige Amazon Go-supermarkt is alleen in de Verenigde Staten te vinden, en enkel nog open voor Amazon-werknemers. Vanaf 2017 moet de winkel ook opengaan voor het grote publiek.

Amazon in Nederland

Amazon is in Nederland sowieso nog niet zo actief als in Duitsland en Amerika. De Duitse webshop is wel in het Nederlands te bezoeken, maar de producten komen uit het buitenland. Amazon verkoopt in Nederland wel al e-boeken en de Kindle e-reader.

Daarnaast lijkt het er sterk op dat de streamingdienst van Amazon (Amazon Prime) binnenkort in Nederland te gebruiken is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten