Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet 2016-11-11T09:41:43

T-Mobile werft 54 duizend extra klanten maar ziet omzet en winst dalen

Win een Rubik's Cube-speaker van Bigben

Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet

Amber Alert bestaat 8 jaar, veel te danken aan internet

Amber Alert bestaat vandaag 8 jaar en heeft in al die tijd geholpen bij krap 1000 vermissingen. Door de jaren heen is het systeem dankzij nieuwe technologieën telkens breder ingezet.

Amber Alerts worden door de Nederlandse politie uitgezonden bij vermiste of ontvoerde kinderen. Waar het systeem in eerste instantie vooral afhankelijk was van traditionele media en technieken zoals radio, televisie en sms, speelt het internet vandaag de dag ook een telkens belangrijke rol.

Sinds vorig jaar worden Amber Alerts automatisch getoond in het nieuwsoverzicht van iedere Facebook-gebruiker. Daarnaast is de dienst ook actief voor Twitter, maar twitteraars moeten daarvoor wel dit Twitter-profiel volgen. Op andere sites komen de Alerts binnen via reclamebanners en pop-ups. Ook is er inmiddels een Amber Alert-app, en kan men zich inschrijven om e-mails te ontvangen.

Nederland

Amber Alert kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten en wordt sinds 2008 ook in Nederland ingezet. Sindsdien zijn er hier 23 Amber Alerts uitgegaan, onlangs nog voor de ontvoering van de 2,5-jarige Insiya Hemani. Doordat het systeem op zoveel verschillende manieren actief is, bereikt het inmiddels 88 procent van de Nederlandse bevolking.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord