Amerikaanse expert: Verkoop aandelen Microsoft

© CIDimport

Amerikaanse expert: Verkoop aandelen Microsoft

Geplaatst: 17 juli 2009 - 08:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:59

Redactie ID.nl

Aandelen Microsoft werden altijd gezien als een veilige manier om je geld te beleggen, maar volgens financieel analist Jackson Turner van Argus Research is die tijd voorbij.

Aandelen Microsoft werden altijd gezien als een veilige manier om je geld te beleggen, maar volgens financieel analist Jackson Turner van Argus Research is die tijd voorbij. Adviseerde hij zijn cliënten jarenlang om die aandelen te kopen, gisteren veranderde hij dat in 'verkopen'.

Volgens Jackson heeft dat alles te maken met nieuwe ontwikkelingen als bijvoorbeeld Chrome OS van Google en de iPhone, die ervoor zorgen dat de positie van Microsoft niet langer onaantastbaar is. Vooral op het gebied van handhelds doet Microsoft te weinig, aldus Jackson. Het feit dat er de afgelopen jaren relatief weinig veranderd is aan Windows Mobile heeft ervoor gezorgd dat het iPhone-OS en Android van Google zich hebben kunnen ontwikkelen zonder al te veel tegenwicht van Microsoft.

"Wij zijn van mening dat Microsoft de verschuiving naar simpelere besturingssystemen op goedkopere, meer draagbare apparaten waaronder mobiele telefoons, smartphones en netbooks verkeerd heeft ingeschat, of niet in staat is geweest om er snel op te reageren," aldus Turner.

Hij benadrukt nog wel dat Microsoft hoe dan ook een grote speler blijft, maar dat het de huidige beurs- en markttrend de komende tijd tegen zal hebben.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten