Amerikaanse studenten zijn communicatiejunks 2013-11-04T17:07:07

Samsung komt met nieuwe Android-smartphone, met DivX

BN'ers twitteren massaal over dood Ramses Shaffy

Amerikaanse studenten zijn communicatiejunks

Amerikaanse studenten zijn communicatiejunks

Studenten aan Amerikaanse universiteiten spenderen maar liefst twaalf uur per dag achter internet of een ander medium en hebben in totaal 6,5 miljard dollar uitgegeven aan gadgets. Dit blijkt uit het jaarlijkse College Explorer onderzoek door Harris Interactive. Omdat de studenten mobieler zijn en de behoefte hebben om alsmaar meer online te zijn, kopen ze steeds vaker een laptop.

Studenten aan Amerikaanse universiteiten spenderen maar liefst twaalf uur per dag achter internet of een ander medium en hebben in totaal 6,5 miljard dollar uitgegeven aan gadgets. Dit blijkt uit het jaarlijkse College Explorer onderzoek door Harris Interactive.

Omdat de studenten mobieler zijn en de behoefte hebben om alsmaar meer online te zijn, kopen ze steeds vaker een laptop. Driekwart van de 13,8 miljoen studenten tussen 18 en 30 jaar oud bezitten een notebook. 74 % heeft eveneens een mp3-speler en een digitale camera, een toename van 28 % ten opzichte van 2006.

Gedurende een halve etmaal zijn de studenten bezig met een medium. Hiervan wijden ze 9,5 uur aan een ‘tech gadget', zoals hun computer, smartphone, mp3-speler of gaming console. Opvallend is dat online video's steeds meer aandacht krijgen. Een derde kijkt regelmatig naar filmpjes wanneer ze een sociaal netwerk bezoeken en 40 % deelt video's. Ook volledige films kijken op een notebook is bijna net zo ingeburgerd als ze bekijken op televisie: 61 % kijkt op de computer, terwijl 76% hiervoor de tv aanwendt.

Zouden ze volgend jaar online beerpongen?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord