Amerikanen trouw aan hun wachtwoorden

© CIDimport

Amerikanen trouw aan hun wachtwoorden

Geplaatst: 19 februari 2008 - 09:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 19:35

Redactie ID.nl

63% van de Amerikanen gebruikt hetzelfde wachtwoord - of een kleine variatie daarop, denk aan een 1-tje of een 2-tje erachter - voor verschillende online accounts. Het merendeel (36,7%) gebruikt steeds hetzelfde wachtwoord, met een kleine variatie daarop, voor bijna al hun online accounts.

63% van de Amerikanen gebruikt hetzelfde wachtwoord - of een kleine variatie daarop, denk aan een 1-tje of een 2-tje erachter - voor verschillende online accounts.

Het merendeel (36,7%) gebruikt steeds hetzelfde wachtwoord, met een kleine variatie daarop, voor bijna al hun online accounts. Voor maar heel weinig account (bijvoorbeeld inloggegevens van internetbankieren enzovoorts) gebruiken ze een wachtwoord dat flink afwijkt. 22,9% is nog wat onzorgvuldiger: die gebruiken hetzelfde wachtwoord voor bijna alles waar ze online moeten inloggen. Alleen voor de in hun ogen écht belangrijke sites hebben ze een ander wachtwoord. 3,5% maakt het helemaal bont: één wachtwoord voor álle accounts.

In Amerika komen, om overzicht te houden over het immer uitdijende aantal wachtwoorden dat je voor internet nodig hebt, steeds meer papieren Internet Organizers op de markt. Eigenlijk niets meer dan de ouderwetse adresboekjes, maar dan met invulvelden voor url, username en password.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten