Analoge tv-kijkers stappen niet massaal over

© CIDimport

Analoge tv-kijkers stappen niet massaal over

Geplaatst: 13 augustus 2008 - 09:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 18:01

Redactie ID.nl

Uit een onderzoek van KPMG en TNS NIPO onder ruim 1.100 Nederlanders blijkt dat analoge televisiekijkers dik tevreden zijn met de kwaliteit. Er wordt niet massaal overgestapt op digitale televisie: pas één op de vier Nederlandse huishoudens blijkt dat inmiddels gedaan te hebben. Slechts 4% is van plan digitale televisie op korte termijn spontaan in huis te halen.

Uit een onderzoek van KPMG en TNS NIPO onder ruim 1.100 Nederlanders blijkt dat analoge televisiekijkers dik tevreden zijn met de kwaliteit. Er wordt niet massaal overgestapt op digitale televisie: pas één op de vier Nederlandse huishoudens blijkt dat inmiddels gedaan te hebben.

Slechts 4% is van plan digitale televisie op korte termijn spontaan in huis te halen. Van de onderzochte huishoudens die nog geen digitale televisie in huis hebben, is slechts 20% bekend met de mogelijkheden ervan. Bijna de helft is niet in staat om spontaan toepassingen van digitale televisie te noemen.

Over het algemeen zijn Nederlandse consumenten niet overtuigd van de voordelen van digitale televisie boven analoge televisie. Volgens de consument levert het analoge beeld voldoende kwaliteit en is er geen reden om spontaan over te stappen op digitale televisie. Naast de tevredenheid met het huidige analoge beeld vormen de hoge prijsperceptie en de onbekendheid met de extra, interactieve mogelijkheden van digitale televisie de belangrijkste obstakels om over te stappen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten