Android 1.5 ‘Cupcake' een week vertraagd

© CIDimport

Android 1.5 ‘Cupcake' een week vertraagd

Geplaatst: 20 mei 2009 - 06:05

Aangepast: 17 november 2022 - 08:34

Redactie ID.nl

De ‘early May' lancering van Android 1.5 wordt ‘early June' lancering. Dit heeft T-Mobile bekend gemaakt. T-Mobile heeft een bericht gestuurd aan de international G1-gemeenschap.

De ‘early May' lancering van Android 1.5 wordt ‘early June' lancering. Dit heeft T-Mobile bekend gemaakt.T-Mobile heeft een bericht gestuurd aan de international G1-gemeenschap. T-Mobile schrijft dat het er alles aan doet om Android 1.5 zo snel mogelijk uit te brengen, maar alleen wanneer het besturingssysteem goed genoeg is dat het "een positieve ervaring is voor gebruikers". T-Mobile verwacht dat versie 1.5 van het open-source platform voor smartphones begin juni beschikbaar is voor alle G1-gebruikers.

Wanneer Android 1.5, ook wel Cupcake genoemd, begin juni uitkomt dan is het zes maanden lang in de ontwikkelfase geweest. Cupcake bevat een update van de Linux-kernel en de Webkit rendering-engine. Hierdoor zal het besturingssysteem merkbaar sneller zijn. Tevens voegt versie 1.5 video-opnamemogelijkheid toe en een virtueel toetsenbord.

Gebruikers kijken uit naar Cupcake omdat het widgets introduceert. Widgets zijn kleine applicaties die direct op het homescherm draaien. Omdat ontwikkelaars al een tijdje de SDK van Cupcake in hun bezit hebben, is de kans groot dat er bij de lancering van Cupcake een groot aantal widgets beschikbaar zijn.


Bron: T-Mobile

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten