Android 2.2 nu meest populaire versie 2013-11-04T16:41:08

Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder

De Vrijdagweggeef-Actie!

Android 2.2 nu meest populaire versie

Android 2.2 nu meest populaire versie

Android 2.2 is inmiddels de populairste Android-versie.

Android 2.2 is inmiddels de populairste Android-versie. Dat lijkt voor de hand liggend, maar is dit zeker niet: zelfs lange tijd na introductie van Android 2.1 bleef het oude Android 1.6 het grootste aandeel houden.

Uit gegevens van Google blijkt dat meer dan 43 procent van alle Android-smartphones inmiddels over zijn op Android 2.2. Het aandeel van Android 2.1-smartphones ligt iets lager, op 40 procent. Vermoedelijk is dit aandeel nog zo hoog omdat niet elke fabrikant al een update naar Android 2.2 heeft uitgebracht. De twee oude Android-versies, 1.6 en 1.5, hebben een aandeel van 10,6 respectievelijk 6,3 procent.

Overigens is in een gelekte video van Google al een eerste blik van Gingerbread (Android 2.3) op te vangen. Echt schokkende veranderingen lijkt deze upgrade niet te bevatten; de icoontjes in de statusbalk zijn van kleur veranderd en de interface-elementen zijn wat hoekiger en zwarter geworden. Wanneer Gingerbread uitkomt is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat Google het deze maand nog zal introduceren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord