Android 4-broncode vrijgegeven

© CIDimport

Android 4-broncode vrijgegeven

Geplaatst: 15 november 2011 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:02

Redactie ID.nl

Nog voor de introductie van de Nexus Prime, de eerste telefoon met Android 4 (Ice Cream Sandwich) geeft Google de broncode vrij van het nieuwe besturingssysteem.

App-ontwikkelaars kunnen dus vanaf vandaag al aan de slag. Aanvankelijk werd gedacht dat het vrijgeven van de broncode gelijk zou vallen met de Nexus Prime van Samsung op 17 november. De vorige versie van Android (3) werd niet openbaar gemaakt omdat het een tabletversie betrof en Google niet wilde dat ontwikkelaars dat zouden gebruiken voor de smartphone. Dit heeft destijds wel tot de nodige kritiek geleid omdat Google tot en met 2.3 de broncode altijd vrijgaf zoals het had beloofd. Na de overname van Motorola waren ontwikkelaars ook bang dat Google zijn beleid zou wijzigen en de broncode niet meer voor iedereen vrij zou geven maar onlangs liet Google CEO Eric Schmidt weten dat ontwikkelaars daar niet bang voor hoeven te zijn en Android gewoon een open besturingssysteem blijft.

Android 4 is geschikt voor zowel tablet als smartphone-gebruik dus kan Google het met een gerust hart vrijgeven. De broncode kan hier worden gedownload.

 

[Via: AndroidPlanet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten