Android 4 ROM voor Huawei-smartphone

© CIDimport

Android 4 ROM voor Huawei-smartphone

Geplaatst: 12 december 2011 - 09:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

Redactie ID.nl

De Samsung Galaxy Nexus was de eerste telefoon met Android maar nu heeft ook Huawei een Android 4 (Ice Cream Sandwich) ROM uitgebracht waardoor hackers het op hun Huawei Honor toestel kunnen draaien.

Android 4 ROM voor Huawei-smartphone-16431668

© CIDimport

Veel gebruikers moeten maar wachten op de fabrikant van hun smartphone, of en wanneer ze de update naar Android 4 krijgen. Veel fabrikanten hebben hun eigen interface (zoals Sense voor HTC) en zien het niet zitten dat gebruikers zelf gaan rommelen met hun telefoon. Degene die dat toch doet met bijvoorbeeld CyanogenMod, hoeft dan ook niet op garantie te rekenen wanneer iets misgaat.

Huawei, een grote Chinese smartphone-maker, is daar minder moeilijk in. Een topman van Huawei laat zelfs op zijn eigen Weibo-account (Chinese tegenhanger van Twitter) zien hoe hij de ROM heeft draaien op zijn Huawei Honor-toestel. Huawei noemt de rom echter nog wel een ‘demo’.

Huawei is vooral bekend van zijn low- en midrange-toestellen, maar lijkt door deze actie ook de hardcore Android-gebruiker voor zich te winnen. In Nederland worden Huawei-toestellen vaak onder andere namen verkocht, zo staat de Huawei Joy in Nederland bekend als de Vodafone 845 Nova.

[Via: Intomobile]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten