Android 4.0 release oktober/november bevestigd

© CIDimport

Android 4.0 release oktober/november bevestigd

Geplaatst: 8 september 2011 - 07:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Android 4.0 (codenaam Ice Cream Sandwich) komt naar verwachting in oktober of november uit. De CEO van Google, Eric Schmidt, liet dat weten tijdens de afgelopen Dreamforce 2011-conferentie in San Francisco.

Android 4 zal de twee verschillende versies die nu nog in omloop zijn (Android 2.x voor smartphone en Android 3.x voor tablets) doen samensmelten. Al eerder schreven we dat Google haast had en dat Android 4 mogelijk in oktober uit zou komen aangezien ook de Samsung Droid Prime (naar verluidt de eerste telefoon met Android 4) dan in de winkels moet liggen. Nu heeft de CEO van Google bevestigd dat Android 4 inderdaad eerder uit zal komen. We zullen dan zien of o.a. de beloofde snelheidswinst (twee keer zo snel op multi core als Android 3.2)  waargemaakt zal worden.

Het wordt hierdoor een interessant laatste kwartaal, de iPhone 5 zou ook in oktober uit moeten komen en Nokia’s lijn van Windows Phone 7 staat ook nog voor dit jaar op de planning. De totale verkopen van smartphones liep dit jaar al als een trein maar met al deze aankondigingen lijkt 2012 een nog interessanter jaar te worden voor de smartphone-koper.

Voor wie het eerder heeft gemist, hieronder nogmaals de presentatie van Android 4:

[Via: Neowin]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten