Android 6 Marshmallow wordt automatisch versleuteld

© CIDimport

Android 6 Marshmallow wordt automatisch versleuteld

Geplaatst: 20 oktober 2015 - 09:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:30

Redactie ID.nl

Alle nieuwe smartphones en tablets die op Android 6 Marshmallow gaan draaien, worden automatisch versleuteld. Fabrikanten worden daartoe verplicht door Google.

Dat meldt Android Police, dat voor het eerst kon kijken naar de eisen die Google aan telefoonfabrikanten.

Encryptie

Volledige schijfversleuteling betekent dat de bestanden op de harde schijf alleen te bekijken zijn wanneer je het wachtwoord of de pincode van je apparaat gebruikt. Dat betekent dat ook bijvoorbeeld inlichtingendiensten en hackers niet zomaar bij je telefoon kunnen komen.

Opt-out

De mogelijkheid om de harde schijf te versleutelen zat al in Android 5, maar was niet verplicht. De gebruiker moest die optie zelf inschakelen. In Android Marshmallow gaat dat andersom: De harde schijf is versleuteld, tenzij de gebruiker aangeeft dat niet te willen.

iOS

Huidige toestellen van Google, zoals de meest recente Nexus-toestellen, hebben die versleuteling al aanstaan. Ook iOS-apparaten zijn op die manier versleuteld.

Google kan fabrikanten bepaalde eisen opleggen voor zij Android mogen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hele rits Google Play-apps die standaard op je toestel staan geïnstalleerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten