Android 9.0 Pie uit voor OnePlus 6

© CIDimport

Android 9.0 Pie uit voor OnePlus 6

Geplaatst: 24 september 2018 - 06:26

Aangepast: 20 september 2022 - 07:55

Randolf Bouwma

Android 9.0 (Pie) staat klaar voor OnePlus 6-bezitters. Buiten Google om is OnePlus daarmee de eerste grote smartphone-fabrikant die de meest recente Android-versie naar zijn gebruikers uitrolt.

Android 9.0 Pie uit voor OnePlus 6

Het update-beleid van OnePlus heeft in het verleden onder vuur geleden, maar men lijkt nu van dat negatieve imago af te willen. Tussen de releasedatum van Android 9.0 en de aangepaste versie voor OnePlus-telefoons zit 'slechts' 50 dagen, voor Android-begrippen is dat erg snel. Overigens betreft het officieel OxygenOS version 9.0 gebaseerd op Android 9.0.

Nieuw in deze release is onder meer de adaptive battery-functie van Android 9.0, die achtergrondapps stil kan leggen om de batterijduur te verlengen. Ook de nieuwe bedieningsmodus maakt er deel van uit - minder softwarematige knoppen in beeld, en met een grote focus op swipen.

Ook voor oudere telefoons

Niet iedereen krijgt de update tegelijk, maar via de app Oxygen Updater is deze wel via een omweg (en op eigen risico) te forceren. Ook oudere OnePlus-telefoons krijgen mettertijd de update aangeboden. Daaronder vallen niet alleen de OnePlus 5 en 5T, maar ook nog de OnePlus 3 en 3T.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000