Android-apps downloads overstijgen die van iOS 2013-11-04T16:25:40

Nike veilt Back to the Future II-schoenen

Helft Twitteraars inactief

Android-apps downloads overstijgen die van iOS

Android-apps downloads overstijgen die van iOS

Voor het eerst zullen er dit jaar meer Android-apps gedownload dan iOS-apps zo voorspelt marktonderzoeker Ovum. In totaal verwacht Ovum een groei van het aantal downloads van mobiele apps van maar liefst 144%.

Dat de smartphone razendpopulair is, blijkt wel uit ons eerder bericht waarbij de smartphone-verkopen enorme stijgingen laten zien ten opzichte van vorig jaar. En dit resulteert ook in groei van het aantal gedownloade apps. Ovum voorspelt dat Android-apps voor het eerst die van iOS inhalen. Hierdoor neemt de Android Market de 1e plaats van de iTunes App Store over. Dit jaar zullen er ongeveer 8,1 miljard Android-apps worden gedownload tegenover 6 miljard voor iOS. 

iOS heeft meeste apps

Hoewel het aantal downloads voor Android-toestellen hoger is dan dat van iOS, wint Apple het wel op het gebied van aanbod. De iTunes App Store biedt 500.000 apps waar de Android Market ongeveer  275.000 biedt. Ovum voorspelt dat in 2016 Android ongeveer twee maal zoveel app-downloads zal kennen dan iOS respectievelijk 22 miljard Android-aps en 12 miljard apps voor iOS. Toch verwacht de marktonderzoeker dat de betaalde apps het beter zullen doen op Apple's platform in 2016 met 2,86 miljard tegenover 1,6 miljard voor Android. Microsoft doet momenteel nog niet echt mee in de race maar zou in 2015 met Windows Phone 7 toch al de derde plek overnemen van Black Berry in de apps-markt (zowel aantal als omzet).

 

[Via: DigitalTrends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord