Android nu ook met Nederlandse spraakherkenning 2013-11-04T16:40:09

Uw pc weer helemaal schoon!

$1,5 miljoen boete voor verspreiden illegale muziek

Android nu ook met Nederlandse spraakherkenning

Android nu ook met Nederlandse spraakherkenning

Android ondersteunt al vanaf begin dit jaar het dicteren van berichten. Dit kon echter in eerste instantie alleen in het Engels waarna er later ook andere talen werden ondersteund.

Android ondersteunt al vanaf begin dit jaar het dicteren van berichten. Dit kon echter in eerste instantie alleen in het Engels waarna er later ook andere talen werden ondersteund. Vanaf gisteravond is ook de Nederlandse taal toegevoegd.

Naast het dicteren van berichten kunnen er ook zoekopdrachten worden ingesproken via de ‘StemgestuurdZoeken'-applicatie.

De overige stemhandelingen, zoals direct een bericht sturen of iets opzoeken op de kaart, werken schijnbaar nog niet in het Nederlands.

Hieronder een lijst met acties die nog niet worden ondersteund in het Nederlands:

o Smsberichten versturen
o Routebeschrijvingen opvragen
o Contactpersonen bellen
o Een kaart bekijken
o Naar muziek luisteren
o Een bedrijf bellen
o Een e-mail versturen
o Naar websites gaan
o Via Google zoeken
o Notities maken

Een voorbeeld video (in het Engels) is hier te zien.


[Via Androidworld]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord