App store voor Intel Atom netbooks?

© CIDimport

App store voor Intel Atom netbooks?

Geplaatst: 24 september 2009 - 04:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie ID.nl

In navolging van Apple, Microsoft en Palm ziet ook Intel brood in het stimuleren van de ontwikkeling van toepassingen. In dit geval voor de razend populaire, op een Intel Atom-platform gebaseerde netbooks.

In navolging van Apple, Microsoft en Palm ziet ook Intel brood in het stimuleren van de ontwikkeling van toepassingen. In dit geval voor de razend populaire, op een Intel Atom-platform gebaseerde netbooks. Intel introduceert daartoe een "Atom Developer Program" dat ontwikkelaars moet stimuleren toepassingen te maken voor de Atom netbooks, onafhankelijk van het besturingssysteem.

Netbooks zijn momenteel een van de meest populaire consumenten-apparaten, maar de potentiele gebruiksmogelijkheden worden beperkt doordat toepassingen niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en kleine schermen, aldus een woordvoerder van Intel tijdens de IDF. Het Intel Developer programma is bedoeld om ontwikkelaars uit te dagen om nuttige en inventieve toepassingen te maken, die de potentiële mogelijkheden van een netbook ontsluiten.

Intel wil hiertoe een nieuw verkoop en distributiekanaal creëren, mogelijk in de vorm van een netwerk van app-stores. Deze zijn er nog niet maar Intel nodigt ontwikkelaars uit zich in te schrijven en hun applicaties in te sturen voor goedkeuring.

Intel werkt samen met de Netbookfabrikanten en andere partners aan een toepassingswinkel die goedgekeurde toepassingen (apps) gaat verkopen. Zo wordt verwacht dat bedrijven als Acer, Asus en Dell hieraan zullen meewerken. Net als bij de andere ontwikkelprogramma's als van bijvoorbeeld Apple en Microsoft beloofd Intel een 70/30 % verdeling van de opbrengst. Uiteraard gaat dit pas in als het distributieprogramma aan het publiek is aangekondigd en beschikbaar is.

Op dit moment is de benodigde  Software Development Kit (SDK) nog niet eens beschikbaar. Toch wil Intel graag dat ontwikkelaars zich nu al inschrijven, om een beeld te krijgen van de belangstelling. De SDK moet later dit najaar verschijnen.

Bron: Betanews 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten